Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК вручив освітянам чотири шкільні автобуси.

Як передає кореспондент УНІАН, шкільні автобуси отримали Вишгородський, Іванківський, Бориспільський, Поліський райони Київської області.

В інтерв’ю журналістам перед церемонією вручення А.ПРИСЯЖНЮК підкреслив, що Київська обласна влада прийняла рішення відновити програму «Шкільний автобус», адже в минулому році жодна школа Київщини не отримала шкільний автобус при потребі більше ста автобусів на регіон.

Відео дня

А.ПРИСЯЖНЮК пообіцяв, що сьогоднішні автобуси є лише першим кроком, і протягом вересня-жовтня райони отримають ще десять автобусів за рахунок обласного бюджету.

Також губернатор сподівається залучити до реалізації програми «Шкільний автобус» кошти меценатів. «Я зроблю це власним прикладом: 1 вересня у Щасливому (Бориспільський район) від імені меценатів вручу шкільний автобус», - сказав А.ПРИСЯЖНЮК, підкресливши, що ставить завданням перед усіма главами райдержадміністрацій і мерами міст знайти меценатські кошти і подарувати своєму району шкільний автобус ще в цьому році.

А.ПРИСЯЖНЮК сподівається, вирішити проблему шкільних автобусів за найближчі декілька років. «На жаль, за один рік ми цю проблему не вирішимо. На це буде потрібно два-три, а то й чотири роки – в залежності від обсягу бюджету», - сказав він.