Як регіонали єднали Україну (фоторепортаж)
Як регіонали єднали Україну (фоторепортаж)

Як регіонали єднали Україну (фоторепортаж)

18:55, 30.03.2007
3 хв.

Поки люди збираються у колони, починаються жорсткі дискусії у форматі “а ваша Юля! – А ваш Янукович!” Ось воно, єднання...

Суспільство кипить. Або, принаймні, закипає. Сьогодні у метро знову почув політичні дискусії. Цього не пам’ятаю, мабуть, ще з початку 2005-го.

Виходжу на Хрещатик – відчуваю повне дежавю – два майдани, причому на тих самих місцях, де й більше, ніж два роки тому. Але перший - помаранчевий – поки що мовчить. Лише прапори, немов списи, дивляться у різні сторони.

Відео дня
На мітингу багато говорили про необхідність консолідації гілок влади, і... ”громили” опозицію

Блакитний, той що на Європейській площі, вже кипить. Це коаліція зібрала  Форум національної єдності. Прийомчики старі: по Хрещатику гучно їздять автомобілі з прапорами Партії регіонів. 

З блакитного екрану, що на “Європейці”, видно обличчя Лілі Подкопаєвої. Вона у блакитному светрі і говорить про єднання нації. Кандидатка в спортивну збірну Верховної Ради?

Регионалка Ганна Герман була ”головним діджеєм” Форуму національної єдності

Проходжуся периметром площі. Чимало людей, помітно, що переважно з регіонів, дуже багато селян. Але одразу вимальовуються дві категорії. Молодь – явно петеушники, це можна прочитати по їх спортивних костюмах, незмінній пляшці пива в одній руці й сигареті – в іншій. Вони сидять, спілкуються. Інші – пенсіонери, найчастіше з села. Це настільки зрозуміло, навіть до тещі не ходи. Між ними снують хлопці й дівчата з блокнотами, авторучками і якимись списками з підписами.

Пенсіонери - незмінний ”атрибут” сучасних масових зборів

Ну і молодь, само собою. Радянський звичай прогулювати заняття по кінотеатрах витіснили відвідини масових акцій

Слухаю промовців – виявляється, біло-голубі зібралися для того, аби “об’єднати Україну і допомогти Президентові“.

Мимовільна обмовка віце-спікера ВР Адама Мартинюка щодо ”першого, але не останнього підвищення тарифів і цін” (після він виправився: ”соціальних виплат”) декого примусила задуматися

На сцені – практично весь уряд, який заради такої події влаштував собі вихідний. І всі по черзі про це говорять. Люди уважно слухають. У натовпі - знайоме обличчя: баба Параска щойно вийшла з Українського дому, де засідала разом з Комітетом національного порятунку. Слухає Шуфрича, плюється.

Лідера ПР Віктора Януковича, який зайшов на мітинг між двома зустрічами зі своїм тезкою, - Президентом Ющенком зустріли оплесками та розрізненими вигуками

Віктор Янукович досить вдало сходив у народ. Охочих потриматися за прем`єра було, може, й забагато

Аж ось площа вибухає аплодисментами: на сцену виходить Янукович. Журиться, що доводиться займатися не справами, а розмовами, але визнає, що розмова корисна. Розповідає, що розмовляв з Ющенком, і  тон в Президента - мирний. Вмикається музика, і всі весело пританцьовують. Щоправда, недовго. Бо концерту немає, коаліціанти вирішили дотриматися посту: попереду Страсна неділя.

Судячи з настрою та плакату цієї пані, до консолідації суспільства нам ще ой як далеко...

Поки люди збираються у колони, починаються жорсткі дискусії у форматі “а ваша Юля! – А ваш Янукович!”. Ось воно, єднання...

Молодь завжди отримує задоволення від мітингу. Навіть якщо й не на мітингу...

Політичні баталії - це само собою. Але від реалій життя нікуди не дітися...

Андрій Кравченя

Фото Дмитра Стаховського

 

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся