Народний депутат Геннадій МОСКАЛЬ вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, яким пропонує обмежити право парламентаріїв на безкоштовне транспортне обслуговування та скасувати їм безоплатні путівки для санаторно-курортного лікування.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Г.МОСКАЛЯ.

За словами депутата, у разі прийняття ініційованого ним законопроекту зекономиться, як мінімум, 13,5 млн. грн. бюджетних коштів.

Відео дня

Зокрема, якщо досі народні депутати безкоштовно користувалися всіма видами наземного, водного й повітряного транспорту, за винятком таксі, то Г.МОСКАЛЬ пропонує залишити їм пільги тільки для перельотів та поїздок залізницею (на території нашої країни), та й то суворо за лімітами. Так, поїздки в межах ліміту оплачуватимуться з держбюджету, а за решту депутати розраховуватимуться з власної кишені.

До того ж, Г.МОСКАЛЬ пропонує скасувати право депутатів на безкоштовні паркування, користування залами офіційних делегацій аеропортів та всіх видів вокзалів.

Найголовніше, на чому наполягає Г.МОСКАЛЬ – скасувати безкоштовні путівки на санаторно-курортне лікування.

Г.МОСКАЛЬ також зазначив, що в 2010 році на кожного народного депутата в кошторисі парламенту тільки на транспортні витрати закладалося 26 тис. 800 грн., однак 173 із 450 народних обранців суттєво перевищили цей ліміт (дехто “налітав” на понад 200 тис. грн.) без будь-яких наслідків для себе – понаднормові витрати компенсувалися за рахунок платників податків.