Керівник соціологічної служби «Український барометр», політолог Віктор НЕБОЖЕНКО вважає, що після зміни міністра МВС розгорнеться боротьба за крісло голови Служби безпеки України.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві.

Політолог назвав скандальною відставку керівника МВС Анатолія МОГИЛЬОВА, висловивши думку, що таким чином Президент заслав екс-міністра до Криму.

Відео дня

«Тут (у МВС – УНІАН) неймовірна кількість людей у підпорядкуванні, величезний рівень корупції – життя вдалося, а тут заслання», - сказав В.НЕБОЖЕНКО.

Він пов`язує відставку А.МОГИЛЬОВА з прагненням посилити вплив Президента на силовиків: «йдеться про формування силовиків навколо Президента».

Політолог не виключив, що найближчим часом у країні можуть посилитися «хвилі соціальних протестів і спроби якихось переворотів».

«Всі зміни силовиків це не що інше, як спроба створити дуже потужну Берлінську стіну між владою і цивільним суспільством», - зазначив В.НЕБОЖЕНКО.

Тому він вважає, що «тепер розпочнеться боротьба за місце Валерія ХОРОШКОВСЬКОГО, який «розривається між економічними талантами і тяготами управління силовою структурою».

Експерт вважає, що відставка А.МОГИЛЬОВА і призначення на цю посаду Віталія ЗАХАРЧЕНКА є посиленням «родини В.ЯНУКОВИЧА» і «ударом по групі ФІРТАША, яка розраховувала на це місце». Політолог прогнозує, що у зв`язку з цим «у найближчому майбутньому нас чекає з`ясування відносин між силовими структурами».

Як повідомляв УНІАН, 7 листопада Президент підписав указ про відставку міністра внутрішніх справ А.МОГИЛЬОВА і узгодив його кандидатуру на посаду прем`єр-міністра Криму. Цього ж дня В.ЯНУКОВИЧ призначив В.ЗАХАРЧЕНКА на посаду міністра МВС.