Апеляційний суд Києва прийняв рішення про призначення на 13 грудня на 11.00 розгляду по суті апеляції на вирок Печерського районного суду Києва колишньому прем’єр-міністру Юлії ТИМОШЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалила сьогодні суддя Апеляційного суду Олена СІТАЙЛО.

Крім того, рішенням суду визнано, що немає підстав для проведення судового слідства у повному обсязі щодо виклику і допиту свідків.

Відео дня

Суд також відмовив захисту у зміні запобіжного заходу для Ю.ТИМОШЕНКО у зв’язку з неможливістю цього на цьому етапі судового розгляду.

Також суд не задовольнив клопотання про закриття справи щодо Ю.ТИМОШЕНКО у зв’язку з її станом здоров’я.

Крім того, відмовлено у задоволенні клопотання народного депутата з фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія ВЛАСЕНКА щодо залучення його до справи як захисника Ю.ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні Печерський районний суд Києва засудив Ю.ТИМОШЕНКО до 7 років позбавлення волі за перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Тим часом стан здоров’я Ю.ТИМОШЕНКО, яка з серпня знаходиться в СІЗО, останнім часом значно погіршився. Український омбудсман Ніна КАРПАЧОВА минулого тижня закликала керівництво країни надати екс-прем`єру медичну допомогу за межами СІЗО, оскільки, за її словам, Ю.ТИМОШЕНКО вже не може вставати з ліжка через проблеми зі спиною.

29 листопада екс-прем`єр-міністра перевели з камери до палати медико-санітарної частини СІЗО.