Розіграш «мовної карти» уже не врятує теперішній режим від втрати довіри виборців.

Про це заявила народний депутат, член президії політради «Нашої України» Лілія ГРИГОРОВИЧ, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

Коментуючи відмову Верховної Ради підтримати урядовий законопроект «Про дошкільну освіту» (щодо мови виховання), спрямований на розширення використання російської мови в дитячих садочках, вона зауважила, що «позитивно, що здоровий глузд та почуття відповідальності беруть гору в парламенті і народні депутати відмовляються підтримувати відверто антиукраїнські ініціативи влади»

Відео дня

«Також важливо, що фахові європейські інституції солідарні з нашими оцінками антиукраїнського за своєю суттю законопроекту «Про засади державної мовної політики», внесеного депутатами-регіоналами Вадимом КОЛЕСНІЧЕНКОМ та Сергієм КІВАЛОВИМ», - наголосила вона з приводу висновків Венеціанської комісії щодо цього мовного законопроекту.

На переконання Л.ГРИГОРОВИЧ, Венеціанська комісія зробила абсолютно обґрунтований висновок, що “ставлення до російської мови на тому самому рівні, що й до української, може зменшити інтеграційну силу української мови та поставити під загрозу роль, яку українська має відігравати як єдина державна мова”.

У висновках Венеціанської комісії наголошується, що у законопроекті «регіоналів» відсутні гарантії для забезпечення належного рівня захисту державної української мови.

«Наша Україна» послідовно протидіє намірам влади підірвати державний статус української мови і обмежити її використання в сферах публічного життя в більшості областей України.

Народний депутат констатувала, що розмивання теперішньою владою державного статусу української мови суперечить 10 статті Конституції і несе пряму загрозу для незалежності України.

«Наша Україна» закликає народних депутатів, керуючись своєю присягою і совістю, не допустити винесення на розгляд парламенту цього антиукраїнського закону.

«Ми маємо зробити все для того, щоб новий наступ влади на державний статус української мови закінчився так само безплідно, як і восени минулого року», - підкреслила «нашоукраїнка».