Зустріч Нового року на головній площі країни пройде у стилістиці Чемпіонату Європи з футболу. Саме цій темі відповідатиме як програма свята, так і зовнішнє оформлення Майдану Незалежності. Євро 2012 – безумовно, визначна подія для України, і організатори заходу прагнуть створити дух футбольного свята з перших хвилин Нового року. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами голови КМДА Олександра Попова, завдяки Євро 2012 Київ отримає ще одні «золоті ворота» – футбольні. Адже саме на НСК «Олімпійський» визначиться новий чемпіон Європи з футболу, і для однієї з команд ворота київського стадіону стануть дійсно «золотими».

«Євро 2012 – це не тільки велика футбольна подія, це національне свято для України. Київ за допомогою численних та різноманітних заходів створюватиме та підтримуватиме атмосферу грандіозного європейського свята, виховуватиме у громадян дух гордості за своє місто, за свою країну і залучатиме до цього процесу якомога більше людей. А розпочнемо ми одразу в Новорічну ніч!», – розповів голова КМДА Олександр Попов.

Відео дня

Сценічний комплекс на Майдані Незалежності у новорічну ніч нагадуватиме футбольне поле з «золотими воротами». Такий концепт буде реалізовано завдяки нестандартним конструкціям та спеціальним екранам. Імпровізовані футбольні ворота будуть побудовані із 40-метрових світлодіодів. Уся споживана потужність сценічного комплексу та телевізійної техніки забезпечуватиметься виключно генераторами і не вплине на енергозабезпечення міста.

Також під час шоу-програми планується використати кілька нових для України спецефектів та презентувати найкраще в країні вогняне шоу, зважаючи, що 2012 – рік Дракона.

У концертній програмі візьмуть участь: гурти «ВВ», «ТНМК», «Скрябін», «Мед Хедз», «Время и Стекло», чемпіонка «Євробачення» Руслана, Еріка, Коля Серьга та інші. Артисти обіцяють глядачам нові пісні, новорічні хіти та спеціальні футбольні присвяти Євро 2012, Україні, нашій національній збірній з футболу.

Новорічна шоу-програма на Майдані Незалежності розпочнеться 31 грудня о 21 годині і триватиме до 2 години ночі 1 січня. У прямому ефірі новорічне шоу можна буде побачити на телеканалах «М1» та ТРК «Київ». Повтор у запису – на Першому Національному.

Організатор заходу – КМДА. Співорганізатор – «Таврійські Ігри».