Колишній Президент України Леонід КУЧМА заявляє, що не давав своєї згоди організаторам блоку «КУЧМА» на використання такої абревіатури.

Про це він сказав в інтерв`ю журналу «Профіль», оновлений випуск якого вийшов сьогодні.

Зокрема, на запитання про відношення до блоку “КУЧМА”, екс-президент сказав: «Я категорично проти цього і згоди своєї не давав».

Відео дня

Як розповів Л.КУЧМА, ініціатори створення блоку дзвонили йому і запитували, на що він їм відповів: “Хлопці, я закінчив свою президентську каденцію і у велику політику не повернуся, тим більше що я не раз про це говорив”. Разом з тим організатори блоку відповіли, по словах Л.КУЧМИ, що їм його згода і не потрібна: «Мовляв, хіба мало є людей з прізвищем КУЧМА?!».

Крім того, екс-президент підкреслив, що не хоче, щоб на його імені спекулювали. «Я ж Президент України. Я їм був і залишаюся. Хоча підтримую всі політичні сили, які в стратегії упираються на принципи стабільності і передбачуваності в державі», - сазав Л.КУЧМА.

Кажучи про перспективу створення після виборів широкої коаліції, Л.КУЧМА заявив, що виступає за широку коаліцію, але за однієї умови: у ній повинні залишитися комуністи і соціалісти. «Щоб уникнути шантажу і спекуляцій: мовляв, я сьогодні вийду – і все розвалиться. А якщо дві сили, Партія регіонів і «Наша Україна», які ідеологічно стоять на різних платформах, зійдуться, то це не виключає жорстокого протистояння, хоча для майбутнього країни таке об`єднання необхідне», вважає екс-президент.

Як повідомляв УНІАН, блок “КУЧМА” створили дві партії, - "Союз" і "Центр". Абревіатуру "КУЧМА" члени блоку розшифровують як Конституція, Україна, Честь, Мир і Антифашизм.

У прес-службі партії «Союз» УНІАН 10 серпня повідомляли, що, незважаючи на те, що другий Президент незалежної України Л.КУЧМА не братиме участі в парламентських виборах у складі блоку «КУЧМА», він дав дозвіл на використання такої абревіатури. «Питання узгоджене з Л.КУЧМОЮ, з його боку немає заперечень», - зазначили в прес-службі «Союзу».

Блок політичних партій під назвою "КУЧМА" 19 серпня  затвердив виборчий список. До нього ввійшли 232 кандидати. У першій п`ятірці: Олександр ВОЛКОВ, Олександр ЗАДОРОЖНИЙ, Лев МИРИМСЬКИЙ, Віктор ГОЛОВКО, Віктор РОЗВАДОВСЬКИЙ.