Народний депутат України Тарас ЧОРНОВІЛ вважає, що завтра Бориспільський суд закриє справу щодо загибелі його батька, лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола.

Як передає кореспондент УНІАН, про це депутат сказав в інтерв’ю журналістам.

За його словами, водій КамАЗу Володимир КУДЕЛЯ, який нібито був за кермом авто, коли сталося ДТП, в якому загинув В.Чорновіл, і його захисник подали клопотання про закриття кримінальної справи «за терміном давності, оскільки минуло 10 років від факту аварії».

Відео дня

Т.ЧОРНОВІЛ зазначив, що завтра о 12.00 має відбутися засідання Бориспільського суду Київської області, і «я очікую, що, найімовірніше, в порушення Кримінально-процесуального кодексу завтра буде задоволено клопотання КУДЕЛІ про закриття справи».

«Я бачу, що, зокрема, прокурори дуже не хочуть, щоб суд ввійшов в активну стадію з дебатами, з допитом свідків», - додав він.

За словами Т.ЧОРНОВОЛА, він подасть апеляцію, якщо суд винесе рішення про закриття кримінальної справи щодо загибелі його батька.

При цьому депутат зазначив: «Я розумію, що це є повне безглуздя».

Він припустив, що позиція генерального прокурора України з приводу справи про загибель В.Чорновола змінилася, бо «хтось його попросив, щоб справу далі не розслідували».

«Хоч я був упевнений, що ні одна людина, яка до справи причетна, не перебуває сьогодні при владі, але, мабуть, я щось помиляюся», - наголосив Т.ЧОРНОВІЛ.

Довідка УНІАН. В.Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року.