Прапори України та Євросоюзу під час акції «Ми – європейці!» на Михайлівській площі. Київ, 16 грудня
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив високопосадовий європейський дипломат.

“Ми обговоримо питання щодо можливих умов для підписання та ратифікації угоди, а також, чи потрібно нам почекати певний час з підписанням”, - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що вже на сьогодні зрозуміло, що для підписання угоди ЄС хотів би побачити в Україні прогрес щодо відмови від практики застосування вибіркового правосуддя, а також проведення чесних та вільних виборів.

Відео дня

“Я думаю, що міністри мають встановити критерії, згідно з якими вони зможуть побачити прогрес України. Однак не всі вони на одній лінії, і я не очікую ніякого остаточного рішення в понеділок на цьому етапі”, - сказав дипломат.

Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС вели переговори про Угоду про асоціацію з 2007 року. 19 грудня 2011 року сторони заявили про завершення переговорів, а 30 березня 2012 року відбулося парафування документа.

Разом з тим підписання та подальша ратифікація Угоди про асоціацію на сьогодні відкладені через погіршення ситуації з демократією в Україні, використання вибіркового правосуддя, згортання прав людини.