Олександр Лісіцков
Як передає кореспондент УНІАН, на початку свого виступу під час виїзного засідання колегії Державної пенітенціарної служби на Рівненщині він згадав про телесюжет Костянтина Усова про Лук`янівське СІЗО, дорікнувши, що у більшості випадків ЗМІ висвітлюють ситуацію у слідчих ізоляторах однобічно, ігноруючи об`єктивні проблеми, вирішення яких залежить не лише від пенітенціарної системи.

«При цьому в них зовсім не викликає інтерес інформація про ту роботу, що ведеться адміністрацією слідчих ізоляторів у тісній взаємодії з місцевими органами влади задля покращення умов перебування ув`язнених і матеріально-побутового та медичного забезпечення» ,- заявив О.Лісіцков.

Він визнав, що проблем у СІЗО залишається багато, тому наведення порядку і забезпечення законності має бути предметом першочергової уваги керівників територіальних органів ДПтС.

Відео дня

За словами О.Лісіцкова, нині йде скорочення кількості ізоляторів тимчасового утримання. Зокрема, їх планують скоротити на 30%. Однак ті СІЗО, які залишаться, обладнають відеокамерами та іншою технікою за європейськими стандартами, що є завданням не лише пенітенціарної служби, але й судової адміністрації України.