Віктор Янукович проходить біля воїнів почесної варти під час офіційної зустрічі з президентом Республіки Індія Пранабом Мукерджі

Україна ставить собі на меті перервати гегемонію Росії на ринку озброєнь Індії та бачить величезний потенціал для розвитку двосторонньої торгівлі.

Як повідомляєукраїнська служба Бі-Бі-Сі, про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю індійському виданню The Hindu.

"Мій візит до Індії, а це перший візит голови Української держави за останні 10 років, покликаний надати новий імпульс нашим відносинам після періоду нестабільності, яким відзначилася попередня українська влада. Я сподіваюсь на значне посилення економічних зв’язків та політичних контактів на найвищому рівні", - сказав В.Янукович.

Відео дня

На запитання, як він бачить ситуацію, коли Україна сподівається збільшити поставки озброєнь до Індії, одночасно постачаючи їх до Пакистану, який "здійснює терористичні акти проти Індії", Президент відповів: "Це для нас дуже чутливе питання, яке ми намагаємося не політизувати. Ми чітко дотримуємося заборон та обмежень ООН та всіх міжнародних зобов’язань. Ми зважуємо всі фактори і діємо з обережністю, аби уникнути розпалення ворожнечі або - Боже збав - війни між народами. Навпаки, ми виступаємо за мир та безпеку".

Розповідаючи про геополітичний курс країни, В.Янукович вкотре зазначив, що Україна завжди буде "мостом між Європою і Росією", і підтвердив, що наразі відбувається гармонізація національного законодавства з правилами Митного союзу Білорусі, Казахстану та Росії. "Час покаже, як далеко ми просунемося на шляху інтеграції з Митним союзом", - додав Президент.