Білорусь відновила митні і прикордонні пости на кордоні з Росією для уникнення порушень при транзитному переміщенні підакцизних товарів.

Як повідомили УНІАН у Департаменті охорони Міністерства внутрішніх справ Білорусі, такий тимчасовий захід спрямовано на «уникнення непорозумінь з транзитними російськими вантажами, переміщуваними територією Білорусі».

У департаменті уточнили, що тимчасові пости діятимуть «доти, доки на законодавчому рівні не буде розроблено механізм інформування російських вантажоперевізників про необхідність замовляти конвой для пересування територією Білорусі».

Відео дня

Довідка УНІАН. Білорусь і Росія в січні 1995 року підписали Угоду про Митний союз. Для реалізації цього документа Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО в травні 1995 року підписав указ про відміну митного контролю на кордоні з Росією. Водночас Президент Росії Борис ЄЛЬЦИН підписав аналогічний указ, який скасовує митний контроль на кордоні з Білоруссю.

Разом з тим, білоруське законодавство, прийняте 10 років тому, передбачає обов`язковий супровід транзитних вантажів з підакцизними товарами через територію Білорусі.