Микола Томенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час круглого столу “Дострокові парламентські вибори: за і проти” в Інституті Горшеніна.
“Я прогнозую, що і опозиція, і більшість на наступному тижні зобов’язані будуть піти на досягнення компромісу і розблокування парламенту”, - сказав М.Томенко.

У свою чергу народний депутат від “УДАРу” Валерій Карпунцов зазначив, що “УДАР”, “Свобода” і “Батьківщина” спільно виробляють свою позицію. “Є у нас певні напрацювання, і якщо іде така риторика на цьому круглому столі, що є надія на Погоджувальну раду, значить, на цій Погоджувальній раді щось буде вирішено”, - сказав він.

На тему: У Європарламенті радять українським колегам «припинити цю самогубну війну»

Відео дня

Водночас народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, відповідаючи на запитання журналістів, чи може більшість провести засідання окремо, поза Верховною Радою, сказав, що це неможливо.

“З двох моментів: по-перше, абсолютно негоже легітимній владі кудись бігати, а по-друге - у регламенті прописано місце сесійного засідання за адресою Грушевського, приміщення куполу”, - зазначив депутат-«регіонал».

Як повідомляв УНІАН, опозиційні депутати на минулому пленарному тижні блокували роботу ВР.

Вони, зокрема, протестували проти позбавлення народного депутата з фракції «Батьківщина» Сергія Власенка депутатських повноважень.