Знайдена на місці подій гільза / Дмитро Гнап, Фейсбук

Боєприпаси, якими завдані ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не перебувають.

Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал, повідомили УНІАН в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС.

За словами Сакала, слідчими серед інших розглядається версія вчинення вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту і виправдати застосування зброї мітингувальниками.

Відео дня

Читайте такожАзаров: Влада має справу з витонченими провокаціями з боку бойовиківЗокрема, як сказав перший заступник начальника ГСУ, в міністерстві підтверджують 2 факти смерті, про які надійшли повідомлення в правоохоронні органи від учасників масових заворушень на вул. Грушевського у Києві. У першому випадку загиблим є 20-річний житель Дніпропетровської області Сергій Нігоян, у другому - 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили , що обидва хлопці загинули внаслідок вогнепальних поранень.

У Нігояна виявлено тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легенів та серця, а також непроникаюче поранення в скроневій області голови. Смерть Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в ділянці серця, повідомив Сакал.

Читайте такожНа 23 січня у Львові оголошено траур за загиблими в КиєвіУ першому випадку поранення викликані картеччю на основі сплаву свинцю, у другому - мисливською кулею.

«Набоїв, якими заподіяли тілесні ушкодження обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства немає і міліцією вони не використовуються. Крім того, співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї» , - стверджує Сакал.

Таким чином, з урахуванням отриманих даних слідчими серед інших розглядається версія вчинення вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту і виправдати застосування зброї мітингувальниками, заявив він. За словами Сакала, підтвердженнями права на існування цієї версії слугують численні відеоматеріали з відкритих джерел, де зафіксовані люди з вогнепальною зброєю.

«Правоохоронці зацікавлені у з'ясуванні всіх обставин вчинення цих злочинів, оскільки вже встановлено, що тіла загиблих переміщали, свідки події відсутні. Крім того, протестувальники заважали роботі слідчо-оперативної групи міліції, намагалися заволодіти відеокамерою, якою велася зйомка, і т.д.», - сказав представник МВС.

За його словами, слідчі також направили запити в редакції телеканалів з проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вул. Грушевського в той час, коли ймовірно настала смерть потерпілих. Це допоможе провести досудове розслідування якомога повніше та об'єктивніше, додав Сакал.