Защита Тимошенко обжалует решение суда / tymoshenko.ua

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в апеляційному порядку оскаржуватиме рішення Комінтернівського районного суду Харкова, який сьогодні відмовив у задоволенні скарги на рішення комісії Качанівської виправної колоні (№54) про відмову екс-прем'єр-міністру в пом'якшенні режиму тримання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це після оголошення судового рішення сказав журналістам адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

“Дане рішення буде оскаржене в апеляційному порядку. Захист буквально на днях приготує апеляцію. Не знаю, яким буде рішення, але те, що воно (сьогоднішнє рішення — УНІАН) не законне, це однозначно”, - сказав адвокат.

Відео дня

Читайте такожСуд відмовив Тимошенко у задоволенні скарги

Плахотнюк висловив переконання, що рішення комісії Качанівської колонії про відмову Тимошенко в переведенні на ділянку соціальної реабілітації було незаконним, і Комінтернівський райсуд Харкова сьогодні узаконив це рішення.

“Ніяких перешкод, ніяких законних протипоказань для такого переведення не було встановлено. Але комісія відмовила. Захист оскаржив рішення комісії в суді. Суд сьогодні оголосив рішення про відмову в задоволенні скарги, фактично узаконивши незаконне рішення Качанівської колонії", - зазначив адвокат.

Адвокат підкреслив, що "не почув жодного законного аргументу в проголошеній ухвалі".

При цьому Плахотнюк додав, що таке рішення Комінтернівського райсуду Харкова для захисту Тимошенко було прогнозованим.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Комінтернівський районний суд Харкова відмовив екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко у задоволенні скарги на відмову їй комісією Качанівської виправної колоні (№54) у пом'якшенні режиму тримання. Головуючий суддя Комінтернівського районного суду Антоніна Юр'єва постановила, що засідання комісії відбулося без порушень.

Читайте такожЗахист Тимошенко може доповнити скаргу до ЄСПЛ сьогоднішньою відмовою суду

Ухвала може бути оскаржена протягом 7 днів від дня її проголошення.

Довідка УНІАН. Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня того ж року через погіршення стану здоров’я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні «Укрзалізниці» в Харкові.

30 грудня 2013 року Тимошенко подала до адміністрації колонії заяву про зміну режиму перебування, що допускає вільний вихід у місто. За словами захисника Сергія Власенка, будь-яка особа, яка відбула третину свого покарання, має право на полегшення режиму перебування.

17 січня ДПтС поінформувала, що комісія Качанівської виправної колонії (№ 54) відмовила Тимошенко у пом’якшенні умов тримання.