Павличенко могут освободить уже сегодня-завтра

Новопризначений генеральний прокурор України Олег Махніцький вважає, що засуджені за обвинуваченням у вбивстві судді Дмитро та Сергій Павличенки можуть бути звільнені вже сьогодні або завтра.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Махніцький заявив сьогодні на засіданні парламенту.

Він зазначив, що у справі Павличенків суди вже винесли остаточні вироки.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура: Павличенки травмувалися саме під час вбивства судді

“Мною дано вказівку, і в цей час працівники Генеральної прокуратури витребували справу Павличенків, і вивчається питання можливого звільнення їх з-під варти”, - сказав він.

Махніцький додав, що вважає, що найближчим часом, сьогодні-завтра, вони будуть звільнені.

Махніцький доповів щодо цього питання на прохання голови ВР Олександра Турчинова, який зазначив, що футбольні фанати, які виступають за звільнення Павличенків, чекають інформації щодо цього питання.

Читайте такожАкцію на захист Павличенків супроводжував Беркут, кінологи і кінна міліція

Довідка УНІАН. 2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

Суддя Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві.

Читайте такожСуд залишив без змін вирок Павличенкам за вбивство судді Зубкова

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенкам. У своїй скарзі на вирок Павличенки просили генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого столичної прокуратури, який, за їхнім твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків. Також обвинувачені заявляли, що них застосовували тортури.

23 січня 2014 р. Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних та цивільних справ залишив у силі вирок Павличенкам.