У Херсоні сьогодні на площі Свободи відбулися два мітинги протилежної спрямованості.

Як передає кореспондент УНІАН, спочатку, орієнтовно о 12:30, на анонсований як Південно-Східний мітинг, до залишків пам'ятника Леніну прийшли, згідно з їх заявами, антифашисти і прихильники Росії.

Всього на площі зібралося від 300 до 400 активістів, з прапорами "Русского единства", "КОБ", Комуністичної партії України та Росії. Водночас, мітингувальники принесли і кілька прапорів України, які незабаром згорнули.

Відео дня

Серед мітингувальників було багато комсомольців з Херсона і Генічеська, а також, не місцеві люди. Відомих в Херсоні політиків на цьому мітингу помічено не було.

Читайте такожСьогодні у Черкасах провели акцію «Черкаси та Крим разом!»

Люди скандували: "Росія! Росія!". П'єдестал пам'ятника обклеїли антифашистськими і антинатовськими плакатами і гаслами.

Неподалік від площі Свободи були помічені кілька автобусів з одеськими номерами.

Навколо мітингу проросійських сил і будівлі Херсонської облдержадміністрації було багато міліції. Під час мітингу біля будівлі Херсонської ОДА стояли представники місцевої Самооборони.

Помітингувавши до 14:30 проросійські сили несподівано розійшлися. До 15:00 перед шеренгою міліції залишилися не більше 15 осіб.

Читайте такожКримські татари починають мітинг за єдність України у Сімферополі

Перед завершенням мітингу було оголошено, що завтра, 2 березня, о 12:00 на цьому ж місці пройде ще один мітинг, на якому буде оголошено про подальший план дій.

Паралельно з мітингом біля пам'ятника, біля входу в будівлю ОДА свій мітинг зібрали місцеві євромайданівці. На цей мітинг також прийшли від 300 до 400 осіб. Люди стояли з національними прапорами, а також з прапорами "Батьківщини", "Свободи", «УДАРу».

Перед присутніми виступили: народний депутат, голова Київської міської організації "Батьківщини" Юрій Одарченко, голова обласної "Свободи" Олег Гаврилко, депутати Херсонської міськради Віктор Гаврилюк («Батьківщина»), Андрій Гордєєв («УДАР») та інші.

Читайте такожВ Одесі відбувся марш проти Євромайдану під прапорами Росії та СРСР

Представники Самооборони Євромайдану повідомили, що їм відомо про плани нападу на будівлю ОДА, а також, що вони знають про переміщення бойовиків, які приїхали в Херсон, навколо площі Свободи. Однак, представники Самооборони запевнили, що в будівлі достатньо сил для нейтралізації будь-яких атак. І навіть висловили "вдячність" екс-губернатору Миколі Костяку за проведену роботу - установку грат на вікнах, зміцнення всіх бічних входів в ОДА барикадами і т.п.

На мітинг під ОДА також прийшли представники обласної організації "Молодих регіонів", вони заявили, що готові захищати облдержадміністрацію.

Якихось сутичок або протистоянь міліція сьогодні не зафіксувала.