Всі пункти пропуску на держкордоні функціонують / REUTERS

На сьогодні 8 підрозділів Державної прикордонної служби залишаються заблокованими російськими озброєними військовослужбовцями, проте кордон був і залишається захищеним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу в Кабінеті міністрів перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін.

«На сьогодні 8 підрозділів Держприкордонслужби заблоковано збройними силами іншої країни, але всі продовжують виконувати свої завдання з інших місць дислокації і запасних пунктів управління, - сказав Шишолін. – Всі пункти пропуску на держкордоні функціонують. Держкордон захищений і буде захищений військовослужбовцями України, а не представниками якихось інших формувань. Ми будемо вірні присязі і до кінця виконаємо свій борг».

Відео дня

Читайте такожПотоку біженців на українсько-російському кордоні немає - Держприкордонслужба

При цьому Шишолін зазначив, що українським прикордонникам доводиться працювати у вкрай важких умовах, оскільки на них чиниться тиск, включаючи підкуп і шантаж.

При цьому Шишолін повідомив, що вдалося передислокувати два загони морської охорони – Севастопольський і Керченський. Вони передислоковані до Бердянська й Одеси.

Крім того, з сьогоднішнього дня на кордоні Запорізької, Херсонської областей і Криму організовано додатковий блок-пост, що виконує охоронні функції.

Читайте такожПрикордонники почали операцію ”Кордон” щодо недопущення ввезення з Росії в Україну зброї і боєприпасів

«З сьогоднішнього дня в повному обсязі забезпечується контрольований прикордонний режим у Херсонській і Запорізькій областях на стику з АР Крим. Близько 300 військовослужбовців на трьох дорогах сформували постійні блок-пости, які цілодобово контролюють потік осіб, вантажів і товарів у бік Криму і з Криму. Ця робота триватиме доти, поки не стабілізується обстановка», - сказав Шишолін.