Перевальне, Сімферополь / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу за результатами візиту до Криму.

Депутат підкреслив, що відбувається “неприхована окупація Криму російськими військами”.

Читайте такожДержприкордонслужба України посилила контроль на вїзді в Крим

Відео дня

“Я розмовляв з офіцерами і солдатами російських військ. Звідки і хто вони, вони не говорять. Хоча нашим солдатам, які базуються в Перевальному, вони сказали, що це підрозділ військово-повітряної дивізії, яка базується у місті Ульяновську”, - сказав Чумак.

Він заявив, що блокування військових частин у Сімферополі відбувається “силами місцевих напівкримінальних елементів”.

Депутат зазначив, що напередодні біля прикордонного загону і штабу Азово-Чорноморського регіонального напрямку управління прикордонної служби він не побачив там російських військових, але там було близько 100 осіб “напівкримінальної зовнішності”, які блокували вхід і вихід із штабу загону і зі штабу територіального управління.

Читайте такожУ Сімферополі невідомі штурмували військову частину ВВ МВС

Водночас, зауважив парламентарій, кожна група людей, яка блокує військові приміщення, має свого командира, який, очевидно, має військову підготовку, а також з цими людьми працює ще одна людина - “комісар або політрук”, який займається перемовинами та ідеологічно направляє людей, які займаються блокуванням.

Чумак зазначив, що з військовослужбовцями цієї частини депутатам вдалося поспілкуватися лише телефоном. Водночас самого депутата під час цього візиту облили зеленкою.

Депутат також зазначив, що він зі своїми колегами відвідав штаб армійського корпусу у Сімферополі, де зберігається дуже високий моральний дух. Основні два входи там блоковані, але декілька проходів не блоковані, тому депутати потрапили всередину штабу. У штабі усі поверхи підготовлено для барикадування.

Також депутати відвідали бригаду берегової охорони у Перевальному, яка має дуже велику чисельність особового складу.

Чумак провів зустріч з військовослужбовцями та офіцерами, які підтвердили, що стоятимуть на своїх позиціях стільки, скільки це буде необхідно.