гру

Як ідеться у переданій агентству УНІАН заяві прес-служби Генпрокуратури з приводу призначення нових обласних прокурорів, «у зв’язку з тривожними подіями, що розгортаються на території нашої держави, українці мають об’єднатися довкола зовнішніх викликів, облишити чвари, вгамувати емоції, що сіють недовіру, розпач та позбавляють нове громадянське суспільство її основ – тверезого розуму та великого державотворчого потенціалу. Нині наша держава, за майбутнє якої боролися мільйони громадян, опинилась між загрозами сепаратизму та іноземної інтервенції. У таких умовах відновлення законності, порядку, відбудова прозорої та справедливої вертикалі влади – першочергові завдання».

«У зв’язку зі спробами дестабілізації ситуації в окремих регіонах країни та спробами штучно створити громадянське протистояння надважливим завданням є забезпечення нормального функціонування правоохоронних органів, судової системи та органів нагляду за забезпеченням правопорядку. Разом з тим, ми переконані, що кожен посадовець повинен перебувати під пильним контролем своїх колег та громадськості. Відтак закликаємо громадян, які матимуть інформацію про корупційні дії працівників прокуратури, звертатися за телефонами: (044) 200-79-87,(032) 235-44-69», - йдеться у заяві.

У ГПУ запевняють, що вся надана інформація буде перевірена службою внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури, а незаконним діям таких працівників буде дана належна правова оцінка та в разі потреби – застосовані заходи реагування.

Відео дня

«На тлі нових викликів, що постали перед нашим суспільством та новою українською владою, Київ як столиця та всі обласні центри як зразок згуртованості та громадянської свідомості – мають стати взірцями правопорядку для всієї України», - переконані у Генпрокуратурі.