Командуванню військової частини в Євпаторії передали ультиматум / REUTERS

Вчора ввечері представник нелегітимної Ради Міністрів Криму Юрій Жеребцов передав ультиматум командуванню військової частини в Євпаторії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Згідно ультиматумом, від командування військової частини А4519 вимагають у період з 22-х годин 09 березня 2014 року до 22-х годин 10 березня 2014 року ухвалити рішення про роззброєння особового складу військової частини, здачі всієї зброї на склад і передачі об'єкта під охорону особовому складу спецпідрозділу Чорноморського флоту Російської Федерації. 

Відео дня

Читайте такожУ Криму окупанти замінували дамбу та висунули ультиматум

Як наголошується, ці вимоги слід виконати "в цілях забезпечення безпеки громадян міста Євпаторії і щоб уникнути провокацій під час підготовки до проведення референдуму про статус Криму 16 березня 2014 року".

В ультиматумі сказано, що блоки керування ЗРК "Куб-2М" підлягають здачі на склад, опломбуванню і здачі під охорону вищезазначеному спецпідрозділу ЧФ РФ. 

У той же час, несення вартової служби особовим складом в/ч А4519 має здійснюватися без зброї спільно зі озброєними військовослужбовцями ЧФ РФ.

Читайте такожЛавров стверджує, що військовослужбовці ЧФ РФ знаходяться в місцях постійної дислокації

"Особовий склад незадіяний у несенні вартової служби, знаходиться в казармах і залишає територію військової частини з письмового дозволу командира в/ч А4519 згідно з пропускним режимом і повернення, проходить на територію за пред'явленням узгодженої сторонами перепустки встановленого зразка. У період дії цієї пропозиції, вхід і вихід з території в/ч А4519 обмежується світлим часом доби", - цитує Тимчук текст ультиматуму.

Командування військової частини просять серйозно поставитися до цієї "пропозиції" - "не наражати на небезпеку життя і здоров'я особового складу ввіреній вам військової частини і мирних мешканців прилеглої житлової зони".

Читайте такожДружина водія, який віз журналістів до Криму, підтвердила їхнє викрадення

Кожному військовослужбовцю, який здав зброю на зберігання на період підготовки референдуму про статус Криму, гарантують безпеку з боку керівництва АР Крим. 

Ультиматум підписаний уповноваженим із забезпечення організації проведення загальнокримського референдуму Радником голови Ради Міністрів АР Крим Жеребцовим Юрієм Геннадійовичем.

Документ / pravda.com.ua