Reuters

Про це УНІАН повідомили у Департаменті комунікацій і зв'язків з громадськістю і ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів України.

Раніше Яценюк вже виступив на засіданні Атлантичної Ради, у рамках якої глава уряду України звернув увагу присутніх на драматичні часи, які переживає наша країна.

Читайте такожЧергове засідання Радбезу ООН щодо України завершилося безрезультатно

Відео дня

«Те, що відбувається, було абсолютно непередбачуваним і неприйнятним для світу. Без якихось причин країна - наш партнер у минулому – і я упевнений, що вона ще буде партнером в майбутньому – розпочала вторгнення в Україну, незалежну і суверенну державу», - цитує прем'єр-міністра Департамент Секретаріату КМУ.

Як підкреслили у Кабміні, Яценюк висловив упевненість, що військову кризу ще можна розв’язати дипломатичними і політичними механізмами, хоча з часом шанси на таке рішення стають все меншими. «Але можливості є», - запевнив очільник українського уряду.

Читайте такожЗаступник голови ООН проінформує Раду Безпеки про ситуацію в Україні

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває з візитом у США, в рамках якого він вже провів низку зустрічей на найвищому рівні. Зокрема, зустріч з президентом США Бараком Обамою, під час якої Яценюк заявив, що України була і залишається частиною Західного світу.