Суд / Фото : job-sbu.org

"Адміністративний позов Харківської міськради до ініціативної групи харків'ян в особі Логвінова Єгора Віталійовича задовольнити. Обмежити права на збори шляхом заборони ініціативній групі в особі Логвінова Єгора Віталійовича на проведення 16.03 2014 року о 12.00 у Харкові на площі Свободи в місті Харкова віче-референдуму з питання федералізації Харківської області", - йдеться в постанові, ухваленій суддею Андрієм Зінченком у п'ятницю, передає Інтерфакс.

У постанові зазначається, що воно ухвалено "в інтересах національної безпеки та територіальної цілісності держави". Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідач Єгор Логвінов в суді під час розгляду позову та проголошення постанови був відсутній.

Відео дня

Як повідомлялося, 8 березня на проросійському мітингу на площі Свободи в Харкові було оголошено про намір провести 16 березня віче-референдум з питання федералізації.

Читайте такожВлада Харкова будуть домагатися заборони проросійського референдуму-віче

У середу, 12 березня, на прес-конференції голова координаційної ради російських організацій Сходу України Геннадій Макаров та голова фонду "Честь і гідність" Ігор Массалов підтвердили намір провести референдум, а також повідомили про намір представити на віче "народного губернатора Харківської області".

Харківська міськрада звернулася до суду з проханням заборонити проведення віче-референдуму. Прокурор Харкова Євген Попович назвавце віче-референдум незаконним.