Крым, референдум / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив голова республіканської комісії з проведення референдуму Михайло Малишев.

За словами Малишева, такі дані отримані в телефонному режимі.

Як повідомляв УНІАН, парламент Криму виніс на референдум два альтернативних питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?

Відео дня

2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

Голосування почалося 16 березня о 8 ранку і завершилося в 8 вечора.

Згідно з даними республіканської комісії з проведення референдуму, 82,71% виборців, або 1 млн 524 тис. 563 особи проголосували на кримському півострові на референдумі про статус Криму.

Згідно з українським законодавством референдум може бути тільки всеукраїнським. Українська влада назвала нелегітимним проведення референдуму в Криму і заявила, що не визнає його результати.

Також згідно з заявами президента Європейської Ради Германа ван Ромпея і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, що референдум в Криму є незаконним, нелегітимним, і його результат не буде визнаний Європейським Союзом. Не визнають результатів кримського референдуму і США.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що аномально висока явка кримчан на так званому кримському референдумі є результатом того , що в списки для голосування безпосередньо на виборчих дільницях заносять всіх бажаючих громадян Росії, а також людей, які голосують на кількох ділянках одночасно.