xxivek.com.ua

Для збереження цілісності України необхідне упровадження російської мови як другої державної, вважає голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на зустрічі з журналістами.

Читайте такожРада включила у мовну комісію одіозну "шанувальницю" російської мови Фаріон і грозу дитсадків

Відео дня

«Мовне питання, сьогодні воно знову загострене, вже понад 20 років суцільна спекуляція. Найстрашніше, що на одні і ті самі граблі люди наступають і наступають», - зазначив Шишацький.

На його переконання, «якщо центральна влада заявляє, що вона готова поважати російську мову, депутати це підтримують, хай Верховна Рада ухвалює рішення».

На думку голови облради, з упровадженням в Україні другої державної мови зникнуть спекуляції з мовного питання, і збережеться цілісність країни.

Читайте такожУкраїна повинна взяти за основу стандарти Польщі, але не Росії – Тарута

«Прийме Верховна Рада рішення про те, що російська мова – друга державна, тоді люди тут повірять, що це все серйозно, і всі спекуляції із цього приводу закінчаться. Я не бачу взагалі цієї проблеми. Порівняно із збереженням такої держави, як Україна це (мовне питання - УНІАН) взагалі не питання. Це повинно вирішитися швидко найближчим часом, якщо є, дійсно, відповідальність політиків за збереження цілісності України», - пояснив Шишацький.

Голова облради також підкреслив, що «в європейських країнах це звичайна практика – наявність двох державних мов».