Топаза наказали слишком мягко / Ольга Иващенко

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначає, що МВС розраховував на більш жорстку санкцію для активіста антимайдана Гната Кромського (відомий на прізвисько «Топаз»), і слідство буде подавати апеляцію.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

«МВС розраховував на більш жорстку санкцію для такого собі Топаза, що був затриманий два дні тому в Харкові - за підозрою у низці злочинів у Києві та Харкові. Однак суд виніс лише цілодобовий домашній арешт. Маю обґрунтовані претензії до цього вердикту суду. Слідство буде подавати апеляцію», - зазначив Аваков.

Відео дня

Він також висловив думку, що в судових органах в Харкові існують серйозні проблеми. «Ведеться перевірка оперативної інформації», - написав міністр і додав, що «досить незрозумілих судових див «під столом».

Читайте такожЗірку "антимайдану" Топаза посадили під цілодобовий  домашній арештКрім того, Аваков повідомив, що в рамках розслідування затримані виконавці серії підпалів автомобілів активістів Євромайдану в грудні-лютому в Харкові.

«Як затримані і завдали ножові поранення активісту Дмитру Пилипця. Йдуть інтенсивні слідчі дії. Поки про це більше не скажу», - написав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові посадили під домашній арешт активіста антимайдана Гната Кромского (відомого на прізвисько «Топаз»), який брав участь у штурмі будівлі обладміністрації 1 березня.

Слідчі органи Харкова продовжують досудове розслідування провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України, відкритого за фактом подій, що відбулися в Харкові 1 березня, внаслідок яких було травмовано понад 100 активістів Євромайдану.

Як відомо, в Харкові 1 березня після мітингу прихильників міської влади на площі Свободи кілька тисяч людей почали штурм обладміністрації, де забарикадувалися активісти харківського Євромайдану. Учасники штурму прорвалися в приміщення через вікна і кілька входів. Постраждали понад 100 активістів. Частина з них отримали поранення з травматичної зброї.