Майдан

108 озброєних бійців спецпідрозділу “Альфа” 18 лютого мали намір штурмувати Будинок профспілок на Майдані Незалежності в Києві, де розташовувався штаб протестувальників. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Києві на брифінгу повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Читайте такожСБУ: 26 працівників ФСБ РФ брали участь у масових вбивствах на Майдані

Відео дня

Він зазначив, що бійці спецпідрозділу озброєні автоматами Калашникова та снайперськими гвинтівками німецького виробництва були висаджені на дах будинку профспілок, але їх зупинило займання будівлі і вони змушені були відійти тим самим шляхом, яким прийшли. 

За словами Наливайченка, наступного дня у будівлях на вулиці Костьольній, вулиці Хрещатик, 7/11 працювали снайпери — 7 офіцерів “Альфи”.

Вони продовжували діяти і 20 лютого додатково виставивши снайперські пости в будинку Адміністрації президента.

Читайте такожСиловики з жовтими пов'язками на Інститутській були зі спецроти «Беркуту» - вони вбили 17 осіб

Як зазначив Наливайченко, наразі допитується керівництво “Альфи”, окремі учасники спецпідрозділу, вони співпрацюють зі слідством, інша частина бійців “Альфи” разом із співробітниками “Беркуту” втекла до Криму і зараз є важливим повернути їх і допитати.

Наливайченко також повідомив, що так звана антитерористична операція була запущена колишнім головою СБУ Олександром Якименком у тісній співпраці з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком за безпосередньою участю колишнього президента 18 лютого о 23.00.