СБУ

Сьогодні співробітники СБУ затримали чотирьох осіб - громадянина РФ і трьох громадян України, які намагались передати представнику російської спецслужби жорсткі диски із серверів одного з управлінь СБУ на сході України.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, з метою заволодіння матеріалами української спецслужби, російська розвідка залучила агентурну мережу з числа мешканців Луганська та Запоріжжя.

Читайте такожСБУ затримала російську шпигунку (фото)

Відео дня

Для безпосередньої реалізації операції співробітник російської спецслужби вночі 8 квітня прибув на кордон України поблизу Бєлгорода. Залишивши автомобіль у прикордонні, о 23.00 він перетнув український кордон. На заздалегідь підготовленому автомобілі тієї ж ночі він прибув до Харкова, де переховуючись, очікував на «кур’єра».

Читайте такожЗа останній місяць затримано стільки ж шпигунів і диверсантів, як за всі часи незалежності - СБУ

З метою недопущення заволодіння матеріалами, що належать державі, іноземними спецслужбами, співробітники СБ України затримали усіх чотирьох осіб. У них вилучено 5 жорстких дисків, які є власністю держави. Встановлено, що один із затриманих у 2002 році притягався до кримінальної відповідальності за вбивство.

Наразі здійснюються відповідні слідчі дії.