Одесса сепаратисты / REUTERS

Очолив "республіку" керівник Союзу православних громадян України Валерій Кауров, який по «Скайпу» проголосив себе «президентом Одеської народної республіки»

Звертаючись до присутніх на Куликовому полі з екрану він заявив, що проголошення Новоросії - це "відповідь на "великодній" терор антихристової хунти - розстріл блокпоста опору в Слов'янську і арешт ідеолога Харківської республіки Костянтина Долгова".

Одеська Новоросія вже заявила про визнання раніше самопроголошених Донецької, Харківської та Карпаторуської народних республік.

Відео дня

У свою чергу координатор Антимайдану в Одесі Єгор Кваснюк розповів: «В честь Великодня ми включили телевізор біля сцени. Кауров зв'язався з нами з Москви по «Скайпу», привітав усіх зі святом та оголосив себе президентом Одеської республіки, правда чуло його заяву не більше 40 осіб»

Читайте такожСепаратисти в Одесі хочуть встановити пам'ятник бійцям "Беркута"

Активіст Антимайдану додав, що заява Каурова не спричинить ніяких наслідків або відповідних дій з боку активістів Куликового поля.

Також Кваснюк нагадав, що інформація про створення Одеської народної республіки вигадка.

"Кауров може оголосити себе ким завгодно: імператором, королем або графом. Але нічого, крім сміху, це не викликає", - зазначив Кваснюк.

За матеріалами Сьогодні, NEWSru.com