скриншот видео

Про це він сказав сьогодні в ефірі «5 каналу», повідомляє УНІАН.

Він зауважив, що призначення референдуму залежатиме, в більшій мірі, від Верховної Ради. За словами Магери, якщо вона (ВР- УНІАН), відповідно до конституційних повноважень, прийме відповідну постанову, то остання буде виконана ЦВК. 

Він також висловив сумніви, що такий референдум може бути проведений 25 травня.

Відео дня

Читайте такожВо вторник Рада рассмотрит вопрос проведения всеукраинского референдума

«Проте відносно 15 червня, я думаю, що по термінах, визначених законом про всеукраїнський референдум, це є реально. Разом з тим я хотів би, зі свого боку, не виключати можливості проведення саме не референдуму, а національно-консультативного опитування. Чому саме так, бо для такого опитування немає законодавчої чіткої бази, проте вибори і референдум – це не єдині форми здійснення демократії в Україні. І якщо б в законі про всеукраїнський референдум, була додана одна окрема стаття… я думаю, що це б зняло багато питань», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України має намір завтра на своєму спеціальному засіданні розглянути питання про проведення в Україні всеукраїнського референдуму. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр юстиції України Павло Петренко. «Питання всеукраїнського референдуму завтра розглядатиметься в парламенті і з цього питання буде окрема заява парламенту й уряду», - сказав Петренко.