qha.com.ua

У місті Армянськ тимчасово призупинено прикордонний пропуск громадян через блокування переходу російськими військовими у зв’язку із прибуттям до АР Крим одного із лідерів кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва і його зустріч майже двома тисячами земляків.

Про це УНІАН повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Як зазначили у ДПСУ, сьогодні вдень до пункту контролю «Каланчак» на виїзд з материкової частини України прибула група осіб на чолі з Джемілєвим.

Відео дня

Читайте такожКримські татари йдуть зустрічати Джемілєва під постріли ОМОНу

Після оформлення на українському посту група прослідувала до російського пункту контролю «Армянск». На зустріч Джемілєву вийшло близько 2 тисяч кримських татар на чолі з Рафатом Чубаровим. Після зустрічі Джемілєва колона розпочала рух у напрямку АР Крим, однак наразі залишити російський пункт контролю «Армянск» їм усе ще не вдалося. 

”Зараз біля ПК «Армянск» знаходиться близько 200 озброєних працівників російського ОМОНу, 1 танк та БТР, що перекрили дорогу. Оформлення пасажирів, транспортних засобів та вантажів на даному напрямку тимчасово зупинено. Відомо, що до пункту контролю «Армянск» з АР Крим слідує чисельна група кримських татар”, - зазначили у Держприкордонслужбі України.