Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що у Києві буде відкрито Будинок Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив перед початком виїзного засідання Кабінету міністрів у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації.

Прем'єр-міністр переконаний, що вихідці з Криму, які вважають окуповану територію територією України, повинні мати представництво у столиці.

Відео дня

Читайте такожПутін вимагає усвідомити, що інтереси кримських татар пов'язані з Росією

“У Києві буде відкрито Будинок Криму, де наші кримськотатарські побратими та ті, хто знає і впевнені, що Крим є і буде українським, матимуть представництво у столиці”, - сказав Яценюк.

Пізніше під час виїзного уряду у Вінниці було ухвалене розпорядження про створення Будинку Криму напередодні 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Читайте такожДжемілєв: Кремль безуспішно намагається вербувати прихильників з числа кримських татар

За словами міністра Кабінету міністрів Остапа Семирака, Будинок Криму розмістився в приміщенні, де раніше працювала Академія аграрних наук.

“Вчора цей будинок пройшов переатестацію як державне майно. Вже в понеділок відбудеться урочисте відкриття Кримського дому, - сказав він.

Як зазначив Семирак, цей дім буде передано для користування кримсько-татарського меджлісу та громадським організаціям для проведення різних заходів.

Читайте такожВ Україні встановлено День боротьби за права кримськотатарського народу - указ

“Це буде місце для спілкування, представлення інтересів, задоволення етнічних потреб”, - уточнив міністр.

Як повідомляв УНІАН, у березні після введення військ Росія анексувала український Крим.