Фото: Андрій Парубій / facebook.com

Нинішній українській владі вдалося відновити бойовий дух в армії та інших силових відомствах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пашинський заявив під час сьогоднішнього брифінгу в Києві, розповідаючи про те, що вдалося зробити Адміністрації президента за 100 днів перебування нової команди на посадах.

Він зазначив, що Адміністрація Президента практично була не Адміністрацією Президента, а штабом верховного головнокомандувача армії.

Відео дня

Читайте такожНацгвардія отримає бойові машини харківської розробки - Аваков

За словами Пашинського, у квітні, на початку подій у Слов'янську українська сторона могла виставити проти терористів лише 400 осіб. Зараз владі вдалося не тільки відновити бойовий дух в армії та інших силових відомствах, але й створити такий ефективний підрозділ як Національна гвардія.

"За цей період ми з нуля створили Нацгвардію, і кращий індикатор нашої ефективності - це російське телебачення, яке вимагає розпуску Нацгвардії, а це свідчить, що вона ефективна", - сказав він.

Читайте такожКоваль попередив, що російську армію в Україні зустрінуть вогнем

Пашинський додав, що українські військові з кожним днем діють все ефективніше, і сьогодні співвідношення втрат українських військових і терористів йде один до трьох, і це враховуючи трагічні події під Волновахою і збитий український вертоліт.

Він зауважив, що сьогодні робота з модернізації української армії продовжується, зокрема, на підприємствах ВПК розміщуються нові замовлення на військову техніку, модернізацію військової авіації.

Читайте такожДо АТО на Сході залучать надсучасну вітчизняну бронетехніку

"Я впевнений, що нам є що передати новому президенту", - сказав він, висловивши переконання, що новий президент успішно завершить роботу з модернізації Збройних сил.

Зі свого боку він пообіцяв допомогу нинішньої команди новообраному президенту.