Фото УНИАН

До Києва з'їхалися гості інавгурації президента України, - повідомляє кореспондент ТСН.

З обіду п'ятниці даішники розчищали рух транспорту до центру міста. Через це вже в сімнадцять годин Харківська площа на виїзді зі столиці перетворилася на суцільну пробку. По дорозі до аеропорту "Бориспіль" кожні п'ятсот метрів за безпекою стежать наряди міліції і періодично перекривають рух для громадян. В аеропорту - все спокійно. Почесних гостей чекають великі кортежі.

Читайте такожУчасть в інавгурації президента України вже підтвердили 56 іноземних делегацій – МЗС

Відео дня

Камера ТСН зафіксувала, як прибувають делегації: на інавгурацію прилетів міністр культури Цай У, прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма і багато інших. Офіційних гостей саджали в автомобілі відразу з трапу літака у супроводі міліцейських машин зі спецсигналами відправляли до Києва.

Найбільш вражаючий кортеж виявився у президента Білорусії Олександра Лукашенка - автоколона з одинадцяти автомобілів. На цей раз він прилетів без свого молодшого сина. Дуже скромно в п'ятницю вели себе росіяни. Офіційну делегацію на інавгурації очолює посол Російської федерації в Україні Михайло Зурабов. Він скромно вийшов з виходу із залу офіційних делегацій, сів у свій "Мерседес" і в супроводі лише охорони свого посольства попрямував до своєї резиденції.

Читайте такожВ аеропорту “Бориспіль” посилять заходи безпеки на період прийому делегацій

VIP-гості оселилися в найдорожчих готелях у центрі міста, а ближче до ночі вийшли на прогулянку.