REUTERS

Президент Сирії Башар Асад оголосив у країні загальну амністію, повідомляє AFP з посиланням на сирійське телебачення. Амністії підлягають всі злочини, вчинені до 9 червня, пишуть "Ведомости".

Читайте такожЛідери G7 вважають "фальшивими" вибори президента в Сирії

Міністр юстиції країни Наджим аль-Ахмад заявив, що президентський указ був оприлюднений в контексті «соціальної великодушності, закликів до згуртованості та мирного співіснування та успіхів сирійської армії».

Відео дня

Востаннє Асад оголосив загальну амністію 16 квітня. За даними сирійського телебачення, амністії підлягали «всі особи, засуджені до 16 квітня». У президентському указі зазначалося, що засуджені до смертної кари «будуть відбувати покарання у вигляді примусових робіт».

За даними правозахисників, в сирійських в'язницях утримуються близько 18 000 ув'язнених. Минулого тижня активісти заявили про звільнення кількох сотень з них.

Читайте такожАсад заявив, що він "не Янукович" і нікуди не виїде з країни

На минулих 3 червня виборах президента Сирії Башар Асад заручився підтримкою 89% виборців. Таким чином, він зайняв президентське крісло втретє поспіль. Термін повноважень президента в Сирії - сім років.