REUTERS

На Дніпропетровщині дні жалоби за загиблими 14 червня військовослужбовцями триватимуть до 27 червня. Про це йдеться у розпорядженні голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

«Період до 27 червня 2014 року оголосити днями скорботи, відмінити всі розважальні заходи, внести відповідні зміни до регіональних теле- та радіопередач», - йдеться у розпорядженні.

Читайте такожСьогодні в Україні день жалоби за загиблими військовими

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, указом президента України у неділю, 15 червня, в Україні оголошено день жалоби за військовими і прикордонниками, які загинули під час проведення антитерористичної операції.

Розпорядженням голови Дніпропетровської облдержадміністрації на Дніпропетровщині 15 та 16 червня 2014 року оголошено днями жалоби.

Читайте такожЖурналісти отримали повний перелік військових екіпажу збитого терористами Іл-76

«У зв'язку із загибеллю 14 червня 2014 року військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, оголосити в Дніпропетровській області 15 і 16 червня 2014 року днями жалоби», - йдеться у розпорядженні.

Учора, 14 червня, близько 1.10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Читайте такожБільшість із загиблих в Луганську - з Дніпропетровської області - журналіст

Того ж дня у Маріуполі внаслідок обстрілу колони транспорту троє прикордонників загинули і четверо отримали поранення. Колона попала під обстріл з автоматів і гранатомета на околиці міста, поблизу заводу "Азовсталь".