З Харкова відправлять два літаки з 74 трунами / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила перед відправкою літаків прес-офіцер голландської міліції Естер Набер.

“Буде 74 труни”, - сказала Набер.

Відповідаючи на запитання, яким чином встановлюється кількість тіл, якщо експерти не відкривають пакети, в яких вони доставлені до Харкова, Набер сказала: «Коли ми називаємо цифри, ми рахуємо труни, які ми вантажимо в літак. В більшості з них є одна людина, але в деяких є фрагменти тіл. Тому ми не можемо точно сказати, скільки тіл і фрагментів знаходяться в контейнерах. Це можна буде сказати, коли ми завершимо процедуру ідентифікації в Нідерландах”, - сказала Набер.

Відео дня

За її словами, сьогодні на 12.00 та 13.00 заплановано відправку двох рейсів з контейнерами з тілами до Ейндховена.

З нагоди чергового відправлення тіл до Харкова прибули офіційні делегації Австралії та Королівства Нідерландів. Делегації очолюють міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп та міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тіммерманс.

Читайте такожАвстралія направить ще 100 поліцейських для охорони місця аварії Boeing 777 - ЗМІНа цей час у Міжнародному аеропорту “Харків” перебувають два голландські військово-транспортні літаки, один австралійський військово-транспортний літак, а також один голландський транспортний літак, на якому прибула офіційна делегація.

Читайте такожУкраїна делегувала Нідерландам розслідування катастрофи літака Boeing-777 Довідка УНІАН. 17 липня близько 17.00 за київським часом авіалайнер Боїнг-777 компанії Malaysia Airlines був збитий російськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук». За інформацією авіакомпанії, на борту було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте такожНідерланди направляють 40 військових для участі в пошуковій операції на місці катастрофи BoeingЛітак упав в районі міста Шахтарськ Донецької області в зоні, що контролюється бойовиками. На місці аварії було знайдено 282 тіла і 87 фрагментів, які належать 16 тілам загиблих.

Тіла перевезли до Харкова і поступово перевозять до Нідерландів.