REUTERS

Про це повідомляє Державна комісія з розслідування катастрофи.

"Сьогодні міжнародній групі експертів, через блокування терористами руху колони протягом певного періоду, вдалося попрацювати на місці падіння літака Boeing 777 короткий проміжок часу – близько півтори години. Було проведено пошукову операцію у шести квадратах в районі населених пунктів Красний Луч, Петропавлівка, Московське. Знайдені особисті речі та документи загиблих (паспорти і фотоальбоми)", - йдеться у повідомленні.

За даними комісії, група зі 124 експертів наразі повернулася на базу дислокації у Соледарі. У вівторок до місця розслідування відправиться автоколона із 116 експертами.

Відео дня

Читайте такожПеред катастрофою на борту Боїнга не сталося "нічого надзвичайного" - джерело

"Передача відповідальності за супроводження колони до представників "ДНР" буде організована в північно-східній частині Дебальцевого. Під час всієї операції у згаданому районі не буде жодних переміщень військ або стрільби з боку Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

У комісії також повідомили, що у понеділок з міжнародного аеропорту Харків до Королівства Нідерланди було відправлено контейнери з фрагментами тіл та особистим речами загиблих пасажирів, що були знайдені експертами протягом п’ятниці та суботи, а також матеріал ДНК та особисті речі, які деякий час знаходилися у морзі Донецька.