Як повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі, за даними адміністрації Московської області, "автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області".

До складу колони входять близько 280 вантажних автомобілів. За інформацією російської влади, вони повинні доставити людям, які її потребують в Україні, продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.

Відео дня

Читайте такожРосіяни у соцмережах хизуються, як вантажать військові фури "гуманітаркою" для УкраїниРаніше на сайті Кремля з'явилося повідомлення, що гуманітарний конвой для України "узгоджений". Проте цю інформацію не підтвердили ані представники Євросоюзу, ані прес-служба президента України Петра Порошенка, ані Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Читайте такожЧалий: Україна не чекає "гуманітарних конвоїв" з РосіїЗахідні лідери підкреслюють, що будь-яке втручання під приводом надання "гуманітарної" допомоги жителям України може бути здійснене лише після узгодження з владою України.