сбу


Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Встановлено, що громадянин Росії, 1963 р.н., на прізвисько «Москва» у травні ц.р. створив диверсійно-підривну групу, яка входила до складу одного з бандформувань так званої «ЛНР».

За свідченнями місцевих мешканців, її члени забезпечували «порядок та законність» при проведенні у травні так званого «референдуму», вербували місцевих жителів для участі у бойових діях у Слов’янську на боці терористів.

Відео дня

У липні «Москва» разом зі своїми спільниками – громадянами України «Бородою» та «Чехією», артилерійським фугасом підірвали міст в районі с. Підгорівка Старобільського району. Після вчинення цієї зухвалої диверсії терористи втекли до Росії.

Читайте такожУкраїнські спецпідрозділи проводять розвідку та пошук диверсантів поблизу Маріуполя

На початку вересня «Москва» повернувся на Луганщину із завданням від своїх російських кураторів вчинити серію терористичних актів одразу у кількох районах Луганщини з метою дестабілізації ситуації у регіоні для підтримки незаконних військових формувань «ЛНР» та російських військ.

4 вересня озброєний терорист був захоплений спільною групою СБУ та бійців «Айдару» під час підготовки теракту. В особистих речах «Москви» були знайдені снайперська гвинтівка з оптичним прицілом, близько 20 споряджених магазинів з набоями для зброї різної модифікації, гранати РГ-42, російські рублі, наркотики, а також паспорт громадянина РФ.

Тривають оперативно-слідчі дії.