REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте такожЗа добу у зоні АТО поранені 8 військових, загиблих немає

"Наразі ми не можемо сказати кількість загиблих, оскільки ще йде ідентифікація тіл, знайдених під Іловайськом. Крім того, запрацював загальний центр ідентифікації, на який ми вже отримали кілька сотень звернень", - сказав Лисенко.

Відео дня

Крім того, він зазначив, що також надходить багато звернень від людей про зникнення безвісти їхні близьких, серед яких чимало цивільних осіб, і всі ці данні опрацьовуються, щоб мати загальну картину.

Як повідомляв УНІАН, за даними РНБО, станом на 12 вересня за час проведення АТО з 15 квітня загинуло 873 українських військовослужбовців.

За даними заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослава Олійника, станом на 20 вересня, у східних областях під час проведення АТО загинуло близько 2 тис. осіб. Він додав, що до цієї кількості входять загиблі військові, а також бійці добровольчих батальйонів і спецбатальйонів міліції.

За даними видання «Дзеркало тижня. Україна» з санітарних і медичних установ, станом на 18 вересня в Луганській і Донецькій областях загинуло понад 1,4 тис. українських воїнів.

За даними ООН, з середини квітня кількість загиблих на сході України, включаючи жертв авіакатастрофи малайзійського авіалайнера, становить 3543 особи.