апапка

«Кабмін постійно звітує про поступове підвищення тарифів у ЖКГ. Міненерго заявляє про обмеження експорту електроенергії. І на тлі цього, українські олігархи, які контролюють обленерго, кажуть про те, що електроенергії для потреб населення може не вистачити. У той же час від приватних підприємств не чутно заяв про скорочення експорту  енергоносіїв закордонним покупцям. Тобто, українці стають заручниками олігархів, які можуть використовувати добробут родин звичайних громадян в своїх політичних торгах», — каже Тягнибок.

Політик нагадав, що наразі різні міста України і навіть цілі області потерпають від постійного відключення енергопостачання та гарячої води, що свідчить про недбалий менеджмент зі сторони підприємств, які контролюються олігархами.

Зазначимо, що в Україні офіційно за формування тарифів на електроенергію, газ, теплову енергію, воду та водовідвід для населення відповідає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Її було утворено на початку вересня цього року шляхом об’єднання Національної комісії по регулюванню енергоринку та Національної комісії по регулюванню ринка комунальних послуг.

Відео дня

«Насправді, і ця комісія, й попередні підконтрольні не тільки уряду, а й олігархам. Їх формування завжди проходило не прозоро для широких верств населення та, нажаль, з урахуванням інтересів олігархічних груп. Саме тому уряд повинен розробити нові, відкриті, механізми регулювання енергоринку», — підкреслив Олег Тягнибок.