Арахамія пояснив риторику Грузії щодо воєнних злочинів РФ проти України та санкцій

Він планує звернутися до керівництва ЄС та США щодо розгляду питання про введення санкцій проти грузинського олігарха Іванішвілі та його активів на Заході.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив причину риторики грузинської влади щодо воєнних злочинів Росії проти України та санкцій проти Росії.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Депутат зауважив, що українці та грузини завжди були й будуть братніми народами.

"Грузини б'ються за Україну на війні, відомі люди Грузії ще до 24 лютого записали відеозвернення на нашу підтримку", - наголосив Арахамія і додав, що вони вболівають за Україну і її перемогу у війні.

"Але не грузинська влада. І причина дуже проста - головний грузинський олігарх Бідзіна Іванішвілі тісно пов'язаний з російською політичною верхівкою. Нещодавно опубліковані "плівки Іванішвілі" підтверджують ці зв'язки. Уся політика грузинської влади - це виконання вказівок із Кремля. Це і є причина їхньої риторики про невизнання воєнних злочинів Росії проти України та спроби допомогти РФ обійти санкції", - наголосив Арахамія.

Він додав, що сьогодні Іванішвілі "перетворився на грузинського Януковича".

"Він і його люди ведуть політику щодо України, яку не підтримує грузинський народ. Вони хочуть розсварити грузинів та українців на десятиліття вперед. Щоб не допустити цього, я звернуся до керівництва Євросоюзу і США щодо розгляду питання про введення санкцій проти Іванішвілі та його активів на Заході. Ніхто не уникне відповідальності. Ні окупанти, ні ті, хто їм допомагає", - підкреслив народний депутат.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі у розмові з ним запевнив, що Грузія не допомагає Росії обходити санкції країн Заходу.

Раніше в Україні чекали на офіційні аргументи і докази з боку Грузії про те, що вони не допомагають РФ обходити санкції.

23 квітня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції розповів, коли Україна поверне посла до Грузії. Він зазначив: "Ми обов'язково повернемо посла до дружньої Грузії, як тільки ми будемо відчувати підтримку України з боку лідерів грузинської влади".

Вас також можуть зацікавити новини: