Арахамія розповів, коли Рада розгляне кандидатуру Ляшка на посаду очільника МОЗ

Голова фракції "СН" сподівається, що кандидатуру Ляшка підтримають щонайменше 240 народних депутатів.

Кандидатуру заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я Верховна Рада розглядатиме у четвер на черговому пленарному засіданні.

Про це голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту після завершення засідання ВР, на якому було звільнено з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Арахамія розповів, що ВР ще визначиться, завтра чи післязавтра голосуватимуть кадрові питання щодо призначення трьох нових міністрів замість звільнених сьогодні. Голосування відбудеться у рамках чергового пленарного засідання парламенту. Проте більш ймовірно, що кадрові питання розглядатимуться у четвер.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи є в Раді голоси за призначення Ляшка міністромГоворячи про кандидатуру Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я, Арахамія сказав, що "ми ще не рахували (кількість голосів – УНІАН), їх достатньо, щоб подати кандидатуру Ляшка. Для цього потрібно всього 170 голосів, і ми вчора їх легко назбирали. Я думаю, що 240 голосів ми зберемо".

Говорячи про відставку Степанова, Арахамія заявив, що він поніс політичну відповідальність. "Ми майже остання країна щодо вакцинації зараз", - зазначив він.

Також голова фракції "СН" зауважив, що в разі підтримки кандидатури Ляшка у парламенті, він має показати свою ефективність впродовж півроку. "Будь-який міністр завжди має такий неформальний термін, і після того вже є якась попередня оцінка його діяльності", - сказав Арахамія.

Він додав, що від Ляшка очікують насамперед організації проведення вакцинації вакцинами, які зараз надходять до України.

Окрім того, Арахамія заявив, що до осені не прогнозує більше кадрових змін в уряді. "Мій прогноз – до осені не буде жодних міністерських кадрових змін. Вони можуть бути на великих підприємствах, але міністерських змін я не передбачаю", - підсумував голова фракції "СН".

Вас також можуть зацікавити новини