Аваков вперше назвав причину своєї відставки

За його словами, кілька місяців перед відставкою він відчував "певний дискомфорт".

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про причини своєї відставки.

Про це він повідомив в ефірі програми "Народ проти" на телеканалі "Україна 24".

"Мені кажуть, що я став виглядати інакше після того, як звільнився... так, з плечей пішло. Навантаження з плечей пішло", - розповів екс-міністр.

За його словами, тепер з ранку він переглядає не зведення і плани на день, а новини, наприклад, у світі технологій або про новий кліп Тіни Кароль.

"Не значить, що я не цікавлюся всім іншим. Цікавлюся і рефлексую навіть, але це трошки інший світ", - пояснив Аваков.

Він додав, що 7,5 років, які він перебував на посаді, були часом "великих випробувань і великої відповідальності".

"Я попрацював ці два з гаком роки (при чинному президентові Володимирі Зеленському - УНІАН) до тих пір, поки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. І це послужило причиною відставки",- сказав екс-міністр.

Читайте такожАваков з відпочинку в Італії розказав, що його більше ані трохи не турбує справа Чауса (фото)

Він уточнив, що не хоче "брати участь у деяких речах, з якими не згоден".

За словами Авакова, на даний момент виконавча влада за рахунок того, що є монобільшість, зосереджена на Офісі президента.

Це, на його думку, є "гігантською" проблемою, адже немає ніякого балансу.

Екс-міністр зазначив, що при попередньому президентові він точно знав, що як представник однієї з балансуючих парламентських груп може "дозволити собі провести чесні вибори, розслідувати будь-які інциденти".

"І це створювало правильний рух. Але зараз це не так. І я кілька місяців перед відставкою відчував певний дискомфорт", - розповів він.

Аваков додав, що в якийсь момент у нього була розмова з Зеленським, під час якої він заявив президенту наступне: "Це за вас голосували 73%, це на вас відповідальність, тому я не хочу тут дискутувати і не маю права. Моя точка зору - така, а ваша - така. Правильно - мені йти у відставку, а вам - пробувати знаходити інші рішення".

За його словами, одна з причин його відставки - це те, що Аваков "занадто сильний і занадто незалежний міністр".

Він заявив, що це проявилося, в тому числі, в певному конфлікті при парламентських виборах в Івано-Франківській області, де, на його погляд, були певні порушення, на які потрібно було певним чином реагувати.

Як повідомляв УНІАН, 15 липня Верховна Рада відправила Авакова у відставку з посади міністра внутрішніх справ. Він очолював Міністерство з початку 2014 року.