Байден та Зеленський назвали головні теми їхньої зустрічі

За словами Зеленського, на зустрічі пріоритетними для обговорення були безпекові питання.

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський прокоментували результати своєї зустрічі у Білому домі.

Про це глава Білого дому написав у Twitter

"Під час своєї сьогоднішньої зустрічі з президентом Зеленським я підтвердив підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед російською агресією, нашої тісної співпраці з питань енергетичної безпеки та наших спільних демократичних цінностей", - зазначив Байден.

В свою чергу Володимир Зеленський повідомив, що було головним на зустрічі з Байденом.

"На зустрічі з Джо Байденом пріоритет – безпекові питання. Зокрема, безпека на Донбасі, в окупованому Криму, в Чорноморсько-Азовському регіоні й енергетична безпека України та Європи. Передали президентові США список із майже 450 утримуваних українців, щоб разом домагатися їхнього звільнення", – написав він.

Читайте такожСША продовжать працювати над притягненням РФ до відповідальності за її агресію - заява Зеленського і Байдена

Як повідомляв УНІАН, що Офіс президента України опублікував спільну письмову заяву Зеленського та Байдена. Документ складається з п'яти блоків:

  1. Безпека та оборона. Тут йдеться про співпрацю у цій галузі, протидію російській агресії, підтримку євроатлантичних прагнень нашої країни.
  2. Демократія, правосуддя і права людини. Звичайно ж, підняли питання корупції та реформування судової системи.
  3. Енергетична безпека та клімат. Обговорили "Північний потік-2", США пообіцяли не допустити використання Кремлем газу як геополітичної зброї.
  4. Економічне зростання і процвітання.
  5. Протидія пандемії та гуманітарна допомога. США заявили, що нададуть Україні 12,8 млн доларів на боротьбу з COVID-19 і 45 млн на гумдопомогу.