Кулеба запевняє, що українцям не варто боятись скасування безвізу / REUTERS

Загрози функціонуванню безвізового режиму України з Європейським Союзом немає.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Читайте такожКулеба запросив очільника МЗС Угорщини на Закарпаття

Відео дня

Я хочу дуже чітко заявити, що немає жодних загроз безвізу з Європейським Союзом, - наголосив Кулеба, відповідаючи на питання, що у Конституційному суді перебуває 5 подань, які начебто ставлять під загрозу незалежність антикорупційних органів.

Глава МЗС сказав, що антикорупційна інфраструктура в Україні, в тому числі Національне антикорупційне бюро України, продовжують функціонувати.

Завжди буде діалог, завжди хтось буде чимось невдоволений, але якихось макрозагроз я не бачу, - сказав Кулеба.

Міністр додав, що інтереси української держави полягають у тому, щоби антикорупційна інфраструктура працювала.

Я в силу роботи багато спілкуюся з нашими партнерами, і я не чую якихось предметних претензій до того, що ми зруйнували цю саму антикорупційну інфраструктуру, - наголосив Кулеба.

Також він сказав, що немає підстав, аби говорити про зміну зовнішньополітичного курсу України з Західного вектора на російський вектор.

Я не бачу жодних ознак того, що Україна може повернутися в триєдине братерство, сестерство (з Росією)..., - сказав Кулеба.

Він додав, що треба говорити про спільні зусилля, котрі мають докладатися для продовження руху до Європейського Союзу і НАТО.

Завжди буде хтось, хто буде бурчати і намагатися це зруйнувати, але ми завжди будемо сильніші. Тому що за нами, - за тими, хто рухає країну на Захід, український народ, - заявив Кулеба.