Акцію провели громадяни України і Білорусі / фото УНІАН

У Києві на Майдані Незалежності відбулась акція на підтримку білоруських політичних в’язнів.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 10 активістів - громадян України і Білорусі - провели акцію на Майдані Незалежності. Учасники акції заявили, що цьогоріч в Білорусі очікуються чергові «вибори Лукашенка», тобто призначено вибори президента.

Читайте такожЛукашенко призначив нового прем'єр-міністра Білорусі

Відео дня

Учасники акції розповіли, що зараз у цій країні триває збір підписів за потенційних кандидатів у президенти Білорусі. Згідно з законодавством країни, кандидатом може стати той, хто назбирає понад 100 тис. підписів.

Однак вони заявили, що навіть на етапі роботи ініціативних груп, які збирають підписи за того чи іншого потенційного кандидата, «режим Лукашенка» вже почав репресії, чого не було на попередніх президентських виборах. Зокрема, репресивні органи затримують учасників ініціативних груп, фальсифікують проти них адміністративні справи, чинять провокації проти опозиційних політиків, які теоретично можуть скласти конкуренцію на виборах чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Крім того, учасники акції нагадали, що Білорусь одна з небагатьох країн цивілізованого світу, де до сьогодні в тюрмах перебувають політв’язні. Також вони зазначили, що своєю акцією виразили солідарність з білоруськими опозиціонерами, які зараз знаходяться у в’язницях.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 4 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко порівняв свого опонента на виборах із кнуром.