Близько 83% підробленої продукції становлять бренди міжнародних тютюнових компаній / Фото - Південне регіональне управління Держприкордонслужби

Нелегальна торгівля сигаретами призводить до бюджетних втрат на суму близько 22 млрд грн на рік, за цю суму можна придбати 279 танків, 560 БТР або 136 байрактарів, написав у своєму телеграм-каналі народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Згідно з останніми звітом Kantar, станом на лютий 2023 року нелегальний ринок тютюнових виробів оцінювався в 20,2%, у лютому 2019 цей показник був лише 5,6%.

Головну частку нелегального ринку складає продукція маркована для "duty-free" - 10,8%, підробки - 7,9%.

Відео дня

Близько 83% підробленої продукції становлять бренди міжнародних тютюнових компаній.

"Наступного разу коли вам будуть розповідати деякі представники влади "що грошей немає", спитайте чомунаші правоохоронці нічого не роблять, щоб закрити цю історію з нелегальним обігом", - зазначив Ярослав Железняк.

Глава Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової і митної політики, народний депутат (фракція"Слуга народу") Данило Гетманцев також звернув увагу на нові дані Kantar під час зустрічі з Американського торговельною палатою.

"Дуже посумували через чергові жахливі цифри від Kantar. 20,2% тіньового ринку. Ситуація продовжує погіршуватисяпопри зменшення нелегальної частки восени 2022 р. Очевидно, що вина за ситуацію, що склалася, переважнолежить на правоохоронцях не здатних цю проблему вирішити", - заявив Данило Гетманцев.